Marijke
12-02-2019
Dorothy
Home
Ons verhaal
Over Marijke
Over Dorothy
De aanzoek
Nieuws
Het gemeentehuis.
De feestlocatie.
Gastenboek
RSVP
Contact
Fotoboeken
Bruiloft VIPS
Quiz
Trouwgids


 Inloggen  


bezoekers: 2691
pagina's bekeken: 3563
www.onzebruiloftsite.nl
Ons verhaal

Onze eerste foto samen.

Ons verhaal volgens Do:
Ons verhaal begint op maandag 8 mei 2017. Dat is de dag dat we beide aan een nieuwe uitdaging begonnen. Namelijk de verkorte BBL opleiding voor Verzorgende IG. Toch wel weer spannend om na jaren weer naar school te gaan. Hoe zal de school zijn?, hoe zal de klas zijn?, is het een leuke gezellige klas?. Dat waren allemaal vragen die bij mij, Do, door mijn hoofd spookte.
Zoals iedereen weet, die mij kent, ben ik graag ruim op tijd. Zeker bij nieuwe dingen, ben ik graag op tijd. Ik was volgens mij al een uur voor dat de les begon, al in de lokaal. Ik zat tegenover de deur, met mijn rug tegen de muur en mijn voeten op de stoel naast me. Zo kon ik iedereen observeren die het lokaal binnen kwam. 
Marijke kwam uiteindelijk einde van mijn rij zitten. er zaten nog 1 of 2 tafels tussen ons in. Dit was denk ik de eerste twee of drie weken zo. Een collega van Marijke was daarna een keer afwezig en kwam Marijke gezellig naast mij zitten. We raakte aan de praat en dit klikte goed. We werden steeds betere schoolmaatjes. Opdrachten deden we samen, we gaven elkaar het huiswerk en aantekeningen door als we een les hadden gemist, maar hadden het vooral gezellig samen in de les. We konden overal over kletsen. Zij praatte over haar gezin en ik over mijn gezin. Rond november/december werd het contact meer. Ook buiten de klas, hadden we contact. Gewoon echt vriendschappelijk. We luisterde naar elkaar en naar elkaars problemen. Echt een luisterend oor voor elkaar.

Ergens in Januari kwam bij mij het besef dat mijn huwelijk niet goed zat. Ik was diep ongelukkig, ik was moe van het strijden. Het vechten voor het huwelijk had me helemaal uitgeput. Ik heb toen een van de moeilijkste besluit genomen van mijn leven. Het besluit dat het genoeg was. Genoeg gevochten. Ik wilde weer gelukkig worden. Aan een ongelukkige moeder en een ongelukkig huwelijk hadden mijn kinderen ook niks. Ik vond het heel moeilijk om dit tegen Roos te vertellen. Ik zou in Kaatsheuvel blijven wonen tot ik een andere woning had en dan zouden we het tegen de kinderen vertellen. 

Rond carnaval raakte Quinn in de ban van Harry Potter. Ik wist dat Marijke ook Harry Potter fan was. Quinn wilde in de vakantie alle dvd's zien, maar we hadden er maar een paar. Toen met Marijke in de vakantie afgesproken en ik mocht van haar de dvd's lenen. We hebben eerst gezellig bij Marijke thuis zitten kletsen. Jules was toen ook thuis. Rond de lunch zijn we gaan lunchen bij de Hema. We hebben weer heel de dag zitten kletsen, uren aan een stuk. Over van alles en nog wat. Marijke moest nog een paar boodschappen hebben, dus gingen ook nog even shoppen. We begonnen bij de Hema. Op een gegeven moment raakte Marijke en ik elkaar aan, waardoor er een vonk ontstond. Dit was heel erg fijn.

Onze chatsessies werden steeds langer. Dit werd ook op een gegeven moment beeldbellen. Na een paar dagen durfde we elkaar te vertellen over de vonk. Ik schrok van mijzelf dat ik zo snel weer verliefd kon worden. Maar het voelde erg goed. Eigenlijk te goed. De chatsessies en beeldbellen duurde daarna tot diep in de nacht. We raakte niet uitgepraat.

Na de eerste schooldag na de vakantie zagen we elkaar weer voor het eerst. We wisten toen echt zeker dat we gek op elkaar waren. Ik ben toen naar Kaatsheuvel gereden en heb alles meteen tegen Roos verteld. Die was begrijpelijk boos. Maar ik kon mijn gevoelens niet wegstoppen. Ze waren veel te heftig.

Het werd in Kaatsheuvel niet meer leefbaar zo samen in een huis. Ik ben toen op 25 maart vertrokken uit Kaatsheuvel en ben bij Marijke ingetrokken. Omdat ik toen nog geen zicht had op een huis. We woonden dus erg snel samen. Dit heeft er voor gezorgd dat we erg close zijn en nu al niet meer zonder elkaar kunnen.
Ik heb in april een huis in Goirle toegewezen gekregen. Ik wist al van begin af aan dat het huis, ons huis zou worden. Zo zijn we het huis ook gaan inrichten. Ons mooi liefdesnestje.